2018-2019 birinci Dönem Osmanlıca Kurslarımız Başlamıştır.

Hayrat Vakfı ve Halk Eğitim Merkezlerinin ortaklaşa düzenlediği Osmanlıca Kurslarında bizde Abant İrfan Derneği olarak çorbada tuzumuzun olması dileği ile Hayrat Vakfı çatısı altında kurslarımızı başlatmış bulunuyoruz.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrencilerinden özellikle Edebiyat, Tarih, İlahiyat bölümlerine devam eden gençlerimiz Osmanlıca Kurslarımıza büyük rağbet göstermektedir.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da gelen talepler çerçevesinde oluşturulan sınıflarda kurslarımız başlamıştır.

Bu dönem yaklaşık 250 kursiyer başvuru yapmış olup buna göre yapılan planlamalarda özellikle öğrencilerin derslerinden kalan akşam saatlerinde haftada 2 akşam olmak üzere planladık.  Kurslarımızda öğrencilerimizi sıkmadan, kolay metinlerden başlamak üzere hızlıca yol kat etmekte ve hem derslerine yardımcı olmak hem de geleceğin akademisyenlerinin yetişmesinde temel kaynak olan Ecdat Yadigarı eserlerin okunup anlaşılabilmesi, araştırmalar yapılıp literatüre kazandırılabilmesinin alt yapısı Osmanlıcanın iyi öğrenilmesinden geçtiğinin doğru anlaşılması için gayret sarf etmekteyiz.

Gençler bunu farkındalar ve gayretliler.

Bu vesile ile kursa başlayan öğrencilerimize başarılar dileriz.

ABANT İRFAN DERNEĞİ

Değerli Öğrenciler ve Değerli Takipçilerimiz,

2019-2020 dönemi KYK'lar yarışıyor programı şekillenmeye başladı.

Bu bağlamda Bolu ilindeki KYK Yurtlarına ziyaretler gerçekleştirdik.

Vizelerden sonra uygun bir tarihte ve ya tarihlerde Yurtlarımızda seminerler yaparak Osmanlıca Kurs muhteviyatı ve önemi sınavlar hakkında bilgilendirme yaparak öğrencilerimizin ve ya yarışmacılarımızın daha bilinçli ve istekli olarak kurslarımıza katılmalarını arzu ediyoruz.

Kurslarımıza katılanlara ayrıca sertifika verilecektir.

Bizi takip edin ve şimdiden kaldığınız yurtlardaki Eğitim Sorumluları ile irtibatta olun. Kayıtlarınızı uygun formata göre şimdiden yaptırabilirsiniz. Seminerden sonra katılım konusunun daha iyi anlaşılacağı ümidi ile hoşça kalın.

Ahmet TÜRKAN

Abant İrfan Derneği Başkanı ve Osmanlıca Kursları Koordinatörü

NOT: Özel sorularınız olursa sitemiz üzerinden iletişim bilgilerini kullanarak bilgi alabilirsiniz.

KURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yeni dönemde kurslarımız, Ekim ve Mart aylarında yapılacaktır. İlk kurs 15 Ekim tarihinde başlayacak ve Kasım ayının sonunda bitecektir. İkinci kurs ise, 1 Mart’ta başlayacak ve 15 Nisan’da sona erecektir. (Bu tarihler yaklaşık olup eğitim planlamaları Milli Eğitim Müfredatı ile beraber yürütülecektir.)

NASIL KAYIT OLABİLİRİM?

Kaydınızı (HEM) Halk Eğitim Merkezi'nden ya da Derneğimiz iletişim mail ve telefonlarından başvurarak yaptırabilirsiniz. Bu kayıt önkayıt olarak alınmaktadır. Daha sonra sizden belgeler istenecek ve kaydınız resmen yapılacaktır.

KURSLAR NE KADAR SÜRECEK?

Kurslarımız, devam edecektir. Fakat her bir kur 7 haftalık bir süreyi kapsamaktadır. Bu dönem açılacak kurslar, Ekim ve Mart aylarında olacak ve 7 hafta sürecektir.

KURSLAR HAFTADA KAÇ SAAT OLACAK?

Kurs haftada 10 saat üzerinden olacaktır.

Saatlerin hafta içi-hafta sonu dağılımı yerel olarak değişiklik arz edebilir. Muhtemel hafta içi ve hafta sonu ders dağılım çizelgesi aşağıdaki gibidir.

MUHTEMEL KURS SÜRE VE SAATLERİ

OSMANLICA KURSU MUHTEMEL
HAFTALIK DERS DAĞILIMI

Hafta sonu

Hafta içi

BİTİŞ SÜRESİ

Osmanlıcada kolay metinler

Osmanlı Türkçesi imlası

Osmanlıcada Arapça Farsça kurallar

7 HAFTA

Osmanlıcada arşiv ve edebi metinler

KURSLAR ÜCRETLİ MİDİR?

Kurslarımız ücretli değildir. Kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

KURSU BİTİRİNCE SERTİFİKA ALABİLECEK MİYİM?

Her kursun sonunda, devam problemi olmayan kursiyerlere, M.E.B. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı logolarının bulunduğu kurs bitirme sertifikası verilecektir.

KURSA DEVAM MECBURİYETİ VAR MI?

Kurslarımıza devam mecburiyeti vardır. Kursa %20 ve üzeri devamsızlık yapan kursiyer, sınavdan başarılı da olsa sertifika alamayacaktır.

HANGİ KURSTAN BAŞLAMALIYIM? SEVİYELER HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Osmanlıca, 4 programdan (kurstan) oluşmaktadır.

1.Aşama: Osmanlıcayı hiç bilmeyenler için, Osmanlıca yazılan kolay metinleri kısa sürede okuma aşamasıdır.

2.Aşama: Osmanlıcayı az da olsa bilenlerin başvuracakları aşamadır. Bu aşamada Osmanlı Türkçesinin imlası anlatılacaktır.

3.Aşama: Osmanlıcaya girmiş Arapça ve Farsça kelimelerin imlasının anlatılacağı aşamadır.

4.Aşama: Osmanlıca yazılmış arşiv ve edebi metinleri okuyabilme aşamasıdır. Bu, en son seviyedir. Bu seviyeye katılabilmek için ilk üç seviyeyi bitirmiş olmak şarttır.

OSMANLICA KURS MODÜLLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

AŞAMA

KURSUN ADI

TOPLAM SÜRESİ

1.AŞAMA

Osmanlıcada Kolay Metinler

2.AŞAMA

Osmanlı Türkçesi İmlası

3.AŞAMA

Osmanlıcada Arapça-Farsça Kurallar

96 SAAT

4.AŞAMA

Osmanlıcada Arşiv ve Edebi Metinler

64 SAAT

Kurslar, hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu açılacaktır. Hafta içi akşam kurslarımız, mesai saatlerinin bitiminden sonra başlayacaktır.

Kursların başlama-bitiş saatleri, kursiyerlerin iştirak edebileceği ortak bir saatte, kurs hocaları tarafından belirlenebilecektir.

ABANT İRFAN EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ 3.OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DUYURUSU

Sayı   :  2018/0…                                                                                                                    28 KASIM 2018

Konu :  Olağan Genel Kurul Toplantısı.

Değerli Üyelerimiz;

Derneğimizin  Olağan Genel   Kurul  Toplantısı  14 Aralık 2018 Cuma Günü Saat 20.00’de, dernek binamız olan Karaçayır Mah.PTT Cad. Özel İdare İş Merkezi No:1B/13 Merkez/BOLU adresinde  aşağıdaki gündem dahilinde,bu toplantıda gerekli çoğunluk sağlanamadığı taktirde, ikinci toplantı 29 Aralık 2018 Cumartesi  Günü Saat 20.00’ de dernek binamız olan   Karaçayır Mah.PTT Cad. Özel İdare İş Merkezi No:1B/13 Merkez/BOLU adresinde  yine aynı gündem dahilinde yapılacaktır.

Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin çağrı ilânı 09 Aralık 2015 tarihinde dernek tüzüğü Madde-7 ‘de alınan karar gereği üyelere e-mail  adreslerine gönderilmek suretiyle ,ayrıca dernek internet adresinden bildirilmiştir. Derneğimiz Tüzüğü’nün 07. Maddesi hükmü gereğince sayın üyelerimize önemle duyurulur.

Üyelerimizi 3.Olağan Genel Kurulumuza teşriflerini bekler,selamlarımı sunarım.

Saygılarımızla,

Abant İrfan Eğitim ve Kültür Derneği

G  Ü  N  D  E  M  :

1 – Açılış ve Yoklama,

2 – Divan Başkanlığının teşkili.

3-  Açılış Konuşması

4 – Tebrik ve Mesajların okunması, Protokol Konuşmaları,

5 – Genel Yönetim Kurulu’nun 2015-2016-2017 Yılına ait Faaliyet ve Mali Raporlarının okunması.

6 - Denetleme Kurulunun denetim raporunun okunması

7 - Genel Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu raporları üzerinde görüşme, oylama ve ibrası,

8-  Tüzük değişiklik teklifleri sunumu ve onaylanması.

9 - Ara Dinlenme

10-Yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi